top of page
Пошук
  • Фото автораUSC

Корисні ресурси для вивчення данської мови

Оновлено: 21 вер. 2022 р.

Часом ми втомлюємося сидіти годинами та гортати сторінки посібників з граматики, читати тексти у підручниках, і зовсім втрачаємо віру, прослуховуючи раз за разом аудіювання. Тому час від часу кортить взяти до рук смартфон, аби відволіктися на перегляд соціальних мереж. Пропонуємо нашим читачам поєднати приємне із корисним і знайти ресурси, які допоможуть не тільки розважитися, але й стануть у пригоді у вивченні данської мови.


слухати 🎧

Sofie Gawinski Lindholm


Це серія коротких епізодів, у яких Софія повільно та чітко говорить на теми, пов’язані з Данією та данцями. На цей подкаст варто звернути увагу тим, хто має рівень A2-B2. Приємним бонусом є те, що на www.danskioererne.dk можна знайти транскрипти епізодів.


Danmark&Me


Подкаст, записаний простою і зрозумілою мовою, який стане у пригоді тим, хто намагається саме подужати перехід від базового розуміння до просунутої данської. За бажанням слухачам також пропонується завітати на DenmarkAndMe.com, де містяться транскрипції та вправи для кожного епізоду.



Ervin Mariager


У своїх коротких епізодах Ервін, викладач данської мови, повільно і чітко оповідає про свої щоденні справи, свята та цікаві події. Крім того, Ервін веде розмову у форматі PD3 і тим самим допомагає слухачам у підготовці до цього іспиту.


дивитися 📺


Sabina Laursen


У кількасекундних роликах у ТікТок Сабіна ілюструє правила граматики, допомагає підписникам розібратися з синонімами та розповідає про культуру Данії.


Rebecca Chabert Huge


Ребекка викладач данської мови з багаторічним стажем. Вона розповідає про особливості вимови та ділиться короткими та

зрозумілими поясненнями важких правил.


читати 🗞


Dansk Radio


Це формат новин для невпевнених читачів, написані простими реченнями з використанням доступної та легкої до сприйняття лексики. Після деяких статей автори додають словничок основних виразів або вправи на розуміння прочитаного.

445 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page