top of page
Пошук
  • Фото автораUSC

Подкасти, які допоможуть вивчити шведську мову

Якщо ви вчите шведську, то, напевно, вже намагалися дивитися шведські серіали, фільми, мультфільми, блоги… А як щодо подкастів? – Вони зараз дуже популярні в усьому світі . Дослідження щодо аудиторії подкастів показало, що найбільше їхніх слухачів знаходиться у США та Швеції. Мабуть, саме тому в інтернеті можна знайти стільки svenska poddar! За статистикою, шведи найбільше люблять слухати інтерв’ю, новини, музичні та документальні подкасти. Найменше шведів цікавлять теми, що пов’язані з красою та модою.

Для тих, хто вчить мову, подкасти є дуже корисними й ефективними. При їх прослуховуванні людина максимально концентрується на вимові, не відволікаючись на субтитри або картинку.

Сьогодні познайомлю вас із сайтами, де ви знайдете шведські подкасти, які допоможуть краще розуміти шведську мову, шведів та саму країну.

Svenska Poddar – на цьому сайті зібрані найпопулярніші, зараз, шведські подкасти.

Їх можна слухати безпосередньо у браузері або завдяки Spotify чи Apple Podcasts. Подкасти розділені на декілька категорій: «Тренди», «Топ-список» «Суспільство та культура», «Новини», «Навчання», «Бізнес», «Гумор», «Здоров’я та фізичні вправи», «Мистецтво», «Спорт», «Музика», «Наука», «Історія», «Технології», «Релігія та духовність», «Сім’я та діти», «Злочини», «ТВ та фільми», «Дозвілля», «Художня література», «Держава та комуна». – Впевнена, що тут ви обов’язково знайдете щось до душі!

Bra podcast – тут розміщено 100 найпопулярніших шведських подкастів.

І дійсно, ми одразу бачимо шведських фаворитів: P3 Dokumentär – подкаст про найцікавіші події сучасності; Framgångspodden – інтерв’ю-подкаст з відомими особистостями із різних сфер; Mellan Himmel och Jord – шведський гумористичний подкаст.

Sveriges Radio – це сайт національного громадського радіо Швеції.

Тут можна просто послухати новини або подкасти. Наприклад, дуже популярний P1 Dokumentär про реальні історії чи Konsten att lämna ekorrhjulet - про людей, які наважились змінити своє життя.

Якщо ви тільки починаєте звикати до шведської мови, вам стане в нагоді Radio Sweden på lätt svenska – щоденні новини, які читають дещо сповільнено.

Подкаст орієнтований на іммігрантів, тому багато новин пов’язано з процесом переїзду до країни, оформленням документів і т.д.

Подкасти на Svenska Yle – на сайті шведського відділення фінської телерадіомовної компанії Yle також можна знайти розділ з подкастами.

І хоча їх не так багато, як на попередніх сайтах, але саме тут можна послухати унікальні матеріали – записи, де Туве Янссон читає свої книги!

Наталія Коцюбинська


503 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page