top of page
Пошук
  • Фото автораUSC

5 фінських рок-гуртів, які ви захочете додати в свій плейлист

Напевно ви натрапляли на інформацію (особливо, якщо слідкуєте за нашими сторінками), що на кожних 100 000 жителів Фінляндії припадає більш ніж 53 метал-гурти. Фінляндія дійсно є лідером за кількістю музичних виконавців цього жанру.


Сьогодні познайомлю вас з більш лайтовими і досить популярними фінськими гуртами, про які ви точно десь чули. Можливо, ви вже слухаєте їхні пісні, а якщо ще ні обов’язково відкрийте посилання і послухайте: одна з пісень/гуртів (а може і всі) точно мають можливість опинитися серед ваших фаворитів.


1. Nightwish


Гурт виконує симфонічний павер-метал. Головною особливістю Nightwish є жіночий оперний вокал. Nightwish один з найвідоміших та найуспішніших фінських гуртів — вони отримали безліч престижних фінських та міжнародних музичних нагород, серед яких Best Finnish Artist, The Mighty Metal Music Awards, MTV Europe Music Awards, Metal Storm Awards, World Music Awards та інші. Якщо ви вже бажаєте познайомитися з цим гуртом — вмикайте пісню Wishmaster і зможете скласти уявлення про стиль музики Nightwish.


2. Apocalyptica


Самобутній фінський гурт, який виконує симфонічний рок на… віолончелях. Apocalyptica мають цілий ряд інструментальних композицій, але також вони активно співпрацюють та створюють окремі роботи з вокалістами фінських та закордонних гуртів. Велика частина спільних робіт стали справжніми хітами. Гурт співпрацював з фінами The Rasmus та HIM (про яких ви можете почитати нижче), шведами Sabaton, німцями Rammstein та Oomph!, італійцями Lacuna Coil та багатьма іншими. Пропоную вам послухати кавер Apocalyptica на тему найпопулярнішої фінської гри Angry Birds.



3. Poets of the Fall

Рок-гурт, стиль якого можна охарактеризувати як альтернативний або лайт-рок. Пісні Poets of the Fall привертають увагу своєю романтичністю, метафоричністю текстів, витонченістю музики та красою вокалу. В композиціях часто можна почути соло-гітару. Унікальним є голос вокаліста Марко Сааресто — він з легкістю переходить з баритону на фальцет. На карантині “поети” встигли створити акустичні кавери своїх найпопулярніших пісень. До них вони записали ряд відео на сцені Олександрівського театру в Гельсінкі. Проте найвідомішою роботою Poets of the Fall стали пісня та кліп Carnival of Rust, який фінські телеглядачі визнали найкращим кліпом Фінляндії. Обов’язково перегляньте кліп та спробуйте заглибитися в його метафори.



4. HIM


Назва гурту складена з абревіатури, яка розшифровується як His Infernal Majesty (його пекельна величність). При такій серйозній назві, вокаліст гурту Вілле Валло ідентифікує музику HIM як love metal натхненну почуттями суміш металу, поп-музики та готики. І справді, незважаючи на металеве звучання, у гурту багато досить романтичних композицій. Однією з найвідоміших є Wicked Game. Пісня залишається популярною і сьогодні, про що свідчить велика кількість каверів.



5. The Rasmus

Цей гурт відомий нам усім композицією In the Shadows, а тим, хто бачив кліпи The Rasmus, ще й солістом Лаурі Ілоненом, який носить вороняче пір’я у волоссі. Гурт був заснований ще тоді, коли його учасники навчалися у школі. The Rasmus виконують альтернативний та поп-рок. Лаурі співпрацював з Вілле Вало з HIM та гуртом Apocalyptica в результаті чого з’явилася пісня Bittersweet. Давайте повернемося в 2003 і вкотре прослухаємо хіт In the shadows.



А які фінські гурти слухаєте ви? Діліться лінками на улюблені фінські кліпи та пісні в коментарях допису про статтю в Facebook — це ще одна чудова можливість розширити свій плейлист!


Наталя Коцюбинська


2 024 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page