top of page
Пошук
  • Фото автораUSC

Подкасти, які допоможуть вивчити норвезьку мову

Вивчення будь-якої мови вимагає багато терпіння і практики. На щастя, існує велика кількість ресурсів для вивчення мов, одним з яких є подкасти.

Подкасти - це гарне доповнення до більш формалізованого курсу навчання, оскільки їх можна слухати в будь-якому місці і в будь-який час. Часто вони або безкоштовні, або доволі дешеві. Їх можна ввімкнути на задньому плані та займатися своїми буденними справами - таке навчання називають пасивним. Або використовувати більш узгоджений підхід та слухати подкаст для вивчення граматики і лексики.

Сьогодні я поділюся своїми улюбленими норвезькими подкастами для різних рівнів навчання і на різний смак.

Цей подкаст присвячено не норвезькій мові як такій, а норвезькій культурі в цілому. Якщо ви вивчаєте мову, швидше за все, вам теж захочеться дізнатися про цікаві культурні особливості цієї країни. Гості і ведучі спілкуються повністю англійською мовою і охоплюють широкий спектр тем: від археології, кораблів вікінгів і до виховання дітей в країні. Якщо вам потрібна перерва у вивченні норвезької мови, цей подкаст - хороший спосіб доповнити свої знання.

Автор вказує, що подкаст створений для людей з рівнем норвезької В1-В2. Ведучий розмовляє звичною норвезькою мовою в ясній і повільній манері, тож можна зрозуміти, про що йдеться. Подкаст охоплює багато тем: історію, культуру, науку, літературу, норвезьку мову тощо. Це дає можливості для покращення своєї мови та збагачення світогляду. Великим плюсом є те, що до кожного епізоду є текстова підтримка усного матеріалу, яку легко знайти на веб-сайті подкасту.

Для тих, в кого доволі високий рівень володіння норвезькою, цей подкаст буде чудовим вибором. Це якісне, коротке 15-хвилинне шоу, яке вибирає одну велику або важливу тему в новинах і обговорює її. Часто це міжнародна тема, тому вам не потрібно знати все про політику Норвегії або бути PRO у норвезькій, щоб зрозуміти, про що йдеться.

Це щотижневий подкаст, який допоможе тренувати навички аудіювання, покращить рівень читання, а також дасть змогу попрактикувати власне говоріння. До того ж, після деяких епізодів є маленькі тести або ігри, щоб практикувати свої знання лексики з теми розмови. В середньому, кожен епізод триває 15-20 хвилин, і має текстовий супровід розмов зі студії, тож слухачам легко позначати й перекладати нові слова..

Ооо, це мій улюблений подкаст! Хоча він розрахований на високий рівень володіння норвезькою, це не перешкоджає зрозуміти зміст тої чи іншої історії. Цей подкаст створений для тих, хто обожнює детективи та містичні або нерозгадані історії, які траплялися не лише в Норвегії, а й у всьому світі. Моїм улюбленим епізодом є 36 - Plaza-mysteriet: Hvorfor savner ingen Jennifer Fergate? Це історія про загадкову смерть жінки в фешенебельному готелі Oslo Plaza, яка зареєструвалася як Дженніфер Фергайт (Jennifer Fergate). Пізніше з'ясується що ім'я вигадане і ким була ця особа - залишається загадкою навіть до сьогодні.

Лідія Мавдрик

2 120 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page