top of page
Пошук
  • Фото автораUSC

Made in Finland: 10 найпопулярніших етнічних брендів країни

Фінляндія – одна зі Скандинавських країн, яка приваблює туристів. Що ми знаємо про цю країну? Колорит Фінляндії має свої особливості, які точно не сплутаєте ні з чим. Відомі бренди Фінляндії, про які ви, можливо, не знали.


Moomin – персонажі, створені письменницею Туве Янссон в 1940-х роках. Вони одразу ж завоювали серця фінів! Їх полюбили не тільки діти, але й дорослі. Продукція із зоображенням Moomin розкуповується фінами і звичайно ж туристами. Маленькі милі Мумі зоображуються на одягу, посуді, текстилі, канцелярії. І по секрету, якщо ви були у Фінляндії і не привезли додому свого Мумі, це не рахується!

Angry Birds – відеогра, в яку грав кожен на своєму смартфоні хоч раз. І так, розробник цієї серії комп`ютерних ігор – фінська компанія Rovio Entertainment. Суть гри полягає у тому, щоб за допомогою рогатки стріляти пташками по зелених свинках. Angry Birds швидко набирала свою популярність, бо вирізнялися з-поміж інших ігор яскравими кольорами, цікавим сюжетом та зручним інтерфейсом додатку. В травні 2012 року Angry Birds завантажили більше мільярда користувачів у всьому світі. Була створена колекційна продукція із Angry Birds, що тільки сприяло просуванню цієї відеогри.

Marimekko або синонім до словосполучення «фінський дизайн». Компанія дебютувала ще в 1951 році. Яскраві та різнокольорові малюнки відображають оригінальний напрям в сфері одягу та декору, перекреслюючи уявлення про фінську моду як щось сіре та нецікаве. У 1964 році головна дизайнерка компанії, Майя Ісолє, придумала відомий маковий принт. Ці маки стали візитною карткою Marimekko. Маковий принт з’являвся в колекціях Dolce & Gabbana, IKEA і навіть Nissan. У Фінляндії, напевно, немає жодного будинку, де б не було виробу від Marimekko.


Nokia Corporation фінська транснаціональна компанія, виробник телекомунікаційного обладнання для мобільних та інших пристроїв. Заснована компанія у 1865 році у місті Тампере. Спочатку компанія мала лише 5 напрямків роботи: кабелі та електроніка, переробка деревини і вироблення електроенергії. В 1969 році Nokia стала першою компанією, яка вступила в цифрову епоху. Станом на 2018 рік Nokia була третім найбільшим у світі виробником мережевого і комунікаційного обладнання.

Stockmann. 1 лютого 1862 року був відкритий відомий усьому світу магазин у Гельсінкі. Його засновником став купець з Любека, Георг Франц Стокман. У 1930 році компанія викупила книжковий магазин та зробила з нього найвідоміший магазин у Європі. «Stockmann» об`єднує на своїх полицях найкращі бренди трендового одягу та взуття. Сьогодні в торговому центрі «Stockmann» представлено більше 500 виробників одягу, взуття та косметики. Серед них такі відомі бренди: DKNY, Armani, Dior, Calvin Klein.


Бренд Fazer відомий своєю випічкою і шоколадом. Сьогодні хліб і солодощі під брендом Fazer продаються не тільки у Фінляндії, але і по всьому світу. У 2012 році, крім цукерок, пиріжків і шоколадок, Fazer вирішив зайнятися ще й випуском відомих фінських видів печива: Jyväshyvä, Carneval і Hangon! Компанія також володіє мережею ресторанчиків під назвою Fazer Café. У місті Вантаа розташована шоколадна фабрика Fazer, яку можуть відвідати з екскурсією всі бажаючі.

Hesburger - це фінська варіація McDonald's, яка вже потіснила на місцевому ринку гігантів американського фастфуду і давно поглинула свого конкурента. Виріс Hesburger з невеликого вуличного кіоску з їжею в Наанталі і на сьогоднішній день перетворився в мережу з більш ніж чотирьохсот точок у дев'яти країнах світу.


Paulig відомий і шанований у всьому світі серед любителів вишуканої кави. Зародилася компанія завдяки заповзятливому фінському бізнесменові Густаву Паулігу, який займався імпортом і реалізацією колоніальних товарів. Підсумок: через 130 років бакалійна крамничка зросла до розмірів величезного міжнародного концерну.

Finlandia Vodka - це відомий у всьому світі преміальний бренд міцного напою. Компанія виробляє як горілку з класичним смаком, так і з різними фруктовими та ягідними добавками. Як і все фінське, ця продукція відрізняється екологічністю і високою якістю.


Makia – вибір для тих, хто полюбляє спортивний одяг. Засновники бренду – колишні сноубордисти, тому вони точно знають, яким має бути зручний одяг для спорту. А ще, як справжні фіни, вони приділяють особливу увагу захисту навколишнього середовища та роблять ставку виключно на екологічні матеріали. Їхній логотип – маяк в порту Гельсінкі. Основний меседж бренду: «Все можна знайти, якщо шукаєш».


Валерія Троян

959 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page